top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תArik Danino

טיול הצילום של פוטוטיפס לצפת - החוויה האישית שלי

עודכן: 28 בנוב׳ 2023


שלט הכניסה לעיר צפת | צילום: אריק דנינו


 

פוסט אורח מאת אריק דנינו

 


הזריחה מול הרי הגליל


כשויקטור סיפר לי על סדנת הצילום בצפת, עוד לפני שידעתי מה הפרטים, חשבתי לעצמי: ״נשמע מעניין!״ כשהבנתי שצריך להיפגש בנקודת איסוף ב-2 בלילה, אמרתי לעצמי: ״למה אתה עושה את זה לעצמך? ועוד ביום שישי?? לך לישון אריק!״

אבל לויקטור קשה לסרב. כשרואים את רמת האיכפתיות שלו מכל חבר בקהילת פוטוטיפס, כאילו הוא בן משפחה, אוטומטית אתה רק רוצה לעזור לו ולהיות שם לצידו.

אז ארזתי את הציוד, שמתי את הציניות בצד והגעתי למיניבוס, יחד עם עוד 11 משתתפים באנרגיות מדליקות. הגענו ב-5:30 בבוקר לקראת צילומי זריחה להר יבנית, השוכן לצד קבר פפא ובניו, על יד בסיס צה״לי קטן. התחלנו מתדריך צילומי קצר לקראת כל מה שאנחנו צפויים לראות במהלך היום ובינתיים חיכינו למשיח על הסוס הלבן. זה נשמע שאני צוחק, אבל המשיח בהחלט הגיע, רק ללא הסוס.


היה זה אייל בנימין קרוצ׳י, בכבודו ובעצמו, המדריך הגיאוגרפי שלנו שהתגלה בהמשך הטיול כאגדה של ממש. הוא הגיע עם לבוש לבן, מיוחד וקדוש שגרם לנו לחשוב לרגע שהגענו לדובאי ולא לצפת (בכל זאת, ישנו כל הנסיעה וזה הרגיש כמו מסע ארוך למדי) עם אנרגיות שאפשר לקבל כנראה רק מכוח עליון בשעה כזו של היום.

בזמן שחיכינו לזריחה, צילמנו את אייל מניח תפילין בבית הכנסת הנמצא בתוך מערה הסמוכה.


אייל בנימין קרוצ׳י, הנחת תפילין בבית כנסת מערה | צילום: אריק דנינו משם הלכנו רגלית לתצפית מדהימה (מדהימה גם בחושך) לצלם את הזריחה בשעה הכחולה וגם לאחריה. קור מקפיא, כזה שאפילו לשמש לא התחשק לצאת החוצה. אבל מה לעשות, הגענו לכבודה עד צפת, אז היא לא תצא? יצאה כמו גדולה! כיאה לנו, קבוצה שמוכנה לקרב, הוצאנו את התותחים הכבדים שלנו מוכנים לטווח את הנוף עם מגוון העדשות שלנו, כיוונו למטרה והתחלנו לירות. למרות שהמלחמה האמיתית הייתה בכלל בין קנון לניקון. הקרב לא הוכרע אבל נדמה לי שמהבחינה הצילומית, כולנו פגענו בול במטרה.

לפתע, כמו ברגע של קדושה אמיתית וטהורה, ראינו את אייל מגיח מבית הכנסת החוצה וחולף על פנינו להמשך תפילת השחרית, הפעם אל מול הנוף המדהים והזריחה המבצבצת. עצרנו לרגע מהקרב, נעמדנו דום והתבוננו ברגע המיוחד הזה שגם לתמונה יהיה קשה לתאר (אפילו שהיא שווה 1000 מילים).


ואז… למרות התדהמה מהרגע הקסום, לקחנו אויר לריאות וחזרנו למטרה שלשמה הגענו - לצלם תמונות מרהיבות ומרגשות.

אייל בנימין קרוצ׳י, על רקע הזריחה בצפת | צילום: עופר רוזנר


אייל בנימין קרוצ׳י, על רקע הזריחה בצפת | צילום: יוסי רון



מעט אחרי הזריחה בהר יבנית | צילום: ויקטור זיסלין


הבוקר בצפת


לאחר מכן נסענו לעיר עצמה, צפת הקסומה, לאכול ארוחת בוקר. בימים רגילים, במיוחד בשישי, העיר עמוסה ותוססת. כיאה לתקופה האחרונה - הקורונה נתנה אותותיה וקיבלנו עיר כמעט ריקה מאנשים שמצטלמת באופן מעט קודר, אך מיוחד לא פחות מהרגיל.


סמטאות צפת הריקות | צילום: ויקטור זיסלין


לעיר עוד נחזור אחרי כן, אל דאגה.



ההפתעות שבדרך - מופע אופנועים

אייל רצה לקחת אותנו למקום מיוחד באחד היערות הצמודים לצפת - וכשאייל רוצה להרשים, הוא יעשה הכל עבור המטיילים שלו, כך שאין סיכוי שהיינו יכולים לסרב להצעתו המפתה. מה שלא ידענו באותה נקודת זמן זה שאנחנו הולכים לזכות באחת החוויות המיוחדות של הטיול ולקבל משהו שבכלל לא ציפינו לו - מופע אופנוענים ספונטני, אקרובטי ואינטנסיבי למדי.


לשמחתנו, מהר מאד הבנו שיש למופע הזה פוטנציאל צילומי נדיר והחלטנו להישאר במקום לעוד קצת זמן, כדי לקבל את התמונות המוצלחות ביותר שאפשר לקבל, למרות הקריאות של אייל "חייבים להמשיך, חייבים להמשיך".


התוצאות בהחלט היו שוות את השינוי הקל בתוכנית.


מופע אופנועים ספונטני | צילום: ויקטור זיסלין

אבל יום ארוך לפנינו ויש לנו הרבה מה להספיק, אז נאלצנו להשאיר את האופנוענים מאחור והתקדמנו לעבר היעד הבא שלנו - יער ביריה הקסום.



 
 

יער ביריה - השוויץ הקטנה של הגליל



הגענו ליעד הבא שלנו - יער ביריה, שנראה כאילו לקוח מגלויה שוויצרית מרשימה. כאן התחלנו בהליכה קצרה לעבר מורדות ההר לעוד תצפית מהממת על הרי הגליל. בתחילת המסלול עצרנו ליד הריסות עתיקות של בית הכנסת נבוריה שהיו מרשימות למדי. אייל הפתיע אותנו כששלף את השופר העתיק שלנו מהתיק ותקע בו לעיניי החברים שהיו בתדהמה גדולה מהמתרחש. כמו בכל נקודה אחרת, זה לא הסתיים רק בתקיעת השופר אלא גם במגוון סיפורים ותיאורים היסטוריים לפנתיאון.


אייל בנימין קרוצ'י תוקע בשופר בעתיקות בית הכנסת נבוריה | צילום: ויקטור זיסלין


בדרך, ראינו ירוק מדהים וזרחני, כזה שקשה להאמין שהוא מציאותי. אתם יודעים, כמו הכנאפה שצובעים בצבע מאכל כתום מוגזם בשביל למשוך את הקונים. ההבדל הוא שכאן הירוק היה אמיתי לגמרי.


לרגע חזרתי אחורה בזמן לקוסטה ריקה, טיול אחר שעשיתי עם פוטוטיפס, וזה הציף אותי בזכרונות נעימים וחמים.


ירוק זרחני בהרי צפת | צילום: אריק דנינו



שוויצריה הקטנה בצפת | צילום: אבי טלמור



אפרופו חמים ונעים, הקור המקפיא כבר עזב אותנו בשלב זה ולאט לאט הורדנו את המעילים והשכבות העליונות. לאחר שהפשלנו את השרוולים ושלפנו שוב את התותחים הכבדים ועדשות הטלה, צילמנו תמונות נוף מרהיבות שמשלבות אלמנטים אנושיים ומעצימים על רקע הרים יפהפיים, ממש כמו בחו״ל.


תקיעה בשופר על רקע הרי צפת | צילום: אריק דנינו


גם כאן אייל שלף את השופר ושדרג עבורנו את הנוף על רקע השמיים הקודרים | צילום: ויקטור זיסלין

צהריים בצפת והסמטאות הציוריות



לאחר הביקור ביער ביריה, נסענו לאכול ארוחת צהריים, תוך כדי טיול בסמטאות צפת והאזנה לאמן מקומי מקסים שניגן לנו בגיטרה תוך כדי הארוחה. מיוחד כבר אמרתי?


זמר מקומי מנעים את ארוחת הצהריים, סמטאות צפת | צילום: עופר רוזנר

הסמטאות של צפת מיוחדות וקדושות, כאלו שכמעט ולא רואים בארץ. בזמני קורונה הן אפילו עוד יותר מיוחדות, והריקנות שלהן מוסיפה אפקט חזק של רוגע ושלווה. זה נתן לנו הזדמנות לצלם תמונות "נקיות" יותר ולעיתים אף לכלול האחד את השני בפריים.


סמטאות צפת | צילום: עופר רוזנר


בית טיפוסי בסמטאות צפת | צילום: אבי טלמור


מיכל, זוגתו של ויקטור חוקרת את האמפי הקטן במרכזה של צפת | צילום: ויקטור זיסלין


החוויה המיוחדת שלנו בצפת המשיכה עם עוד מספר לוקיישנים מעניינים - מקווה עתיק וקסום שהתגלה רק לפני כמה שנים ובית כנסת פוטוגני במיוחד בעל הקירות הכחולים - בית הכנסת אבוהב. שמענו את הסיפורים המרתקים של המקום מאייל הבלתי נדלה וכמובן שצילמנו כמה תמונות מרשימות.

שרידים מתקופת פעילותו של המקווה | צילום: אריק דנינו

מראה פנימי מתוך בית כנסת | צילום: עופר רוזנר


תצורות אבן עתיקות במקווה | צילום: ויקטור זיסלין



האנשים של צפת


אמנם הקורונה השפיעה על האוירה בעיר הריקה, אך עדיין נתקלנו מדי פעם בכמה אנשים מעניינים, תושבי האזור.


תושב צפת בדרך למטלות הבית של יום שישי | צילום: ויקטור זיסלין



באחד מהמקרים פתאום שמענו קריאה: "חברים, להוציא מצלמות ולצלם פורטרטים". זה היה ויקטור שהחדיר בנו מוטיבציה שלא לוותר על צילום דמויות פוטוגניות, למרות מיעוט האנשים. כך זכינו לצלם כמה עלמות חן שעברו לידנו ברגעים אלו.


כמובן שבהמשך שלחנו להן את התמונות וזכינו לקבל פידבקים מעולים, גם על התמונות וגם על החוויה שהן עברו עם חבורת צלמים "משוגעים" קלות.


פורטרט צפתי | צילום: עופר רוזנר



לסיום


זהו, מתקרבים לסוף הטיול שלנו וכמו שהטיול היה בדרך לשקיעתו, כך גם השמש. כדי לספק את הגראנד פינאלה למסע המיוחד הזה, עלינו לאחת הנקודות הגבוהות בעיר - מצודת צפת בעלת התצפית המרהיבה.

השמש החלה בשקיעתה, לצערנו מבעד לשכבות של עננות כבדה, כך שכמעט ולא ראינו אותה. אבל אם להסתכל על חצי הכוס המלא, כן נחשפנו לטקסטורות ושכבות הרים מיוחדות, שקיבלו צבע כתמתם ויפה, שהשתלבו נהדר עם הערפילים והרבדים השונים בנוף.


השכבות של צפת | צילום: אריק דנינו

סיום מושלם לטיול. אחרי כל הקדושה שקיבלנו במשך היום, חזרנו לבתים וחגגנו את ערב שישי בחיק המשפחה, מלאים בחוויות וצילומים נפלאים של צפת והגליל.

למדתי לא מעט, חוויתי ונהניתי בחיק חבריי בפוטוטיפס.


לחיי עוד חוויות וטיולים שכאלה!



 
 

 

מילה על אריק

 

אריק דנינו הוא צלם טבע, נופים וחוויות, עורך סרטי וידאו ואפקטים מיוחדים, חבר ותיק בקהילת פוטוטיפס.


אוהב לצלם תמונות מרהיבות עם הרחפן וגם עם מצלמת ה-DSLR שלו.


מוזמנים לעקוב אחר הפרופיל האישי שלו וגם אחר פרופיל האינסטגרם.




Comments


bottom of page